• Haluatko opiskelupaikan tai päästä töihin?
  • Kiusataanko sinua? Oletko joutunut rikoksen uhriksi?
  • Haluatko vinkkejä fiksuun netinkäyttöön?
  • Etsitkö uutta harrastusta verkossa?
  • Haluatko vahvistaa kriisiviestintätaitojasi?

Olemme täällä sinua varten!

Valitse Suunta-palvelu, jos olet 15-25-vuotias ja etsit työ- tai koulutuspaikkaa. Juttele nimettömänä kahdenkeskisesti ohjaajan kanssa.  Ole yhteydessä, jos tuntuu että olet väärällä alalla, et löydä tietoa sopivista koulutuksista, kaipaat neuvoja työnhakuun tai tuntuu että arjen hallintasi lipsuu.

Valitse Help.some, jos olet alle 18-vuotias ja sinua kiusataan, ahdistellaan tai häiritään joko verkossa, koulussa tai missä vaan. Voit olla yhteydessä myös, jos olet joutunut tai epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi tai jos epäilet itse tehneesi rikoksen. Sovelluksen avulla voit chatata kahdestaan aikuisen kanssa ja saada neuvoja ja tukea.

Valitse Turvallinen netinkäyttö, jos pohdit, mitä voit itse tehdä parantaaksesi nettiturvallisuuttasi, suojataksesi identiteettisi ja salataksesi henkilökohtaiset tietosi entistä paremmin.

Valitse Netarin kävijälle, kun etsit Netarista tarkempia tietoja, haluat tutustua kävijäsääntöihin sekä apuohjaaja- eli apparitoimintaan. Koulutamme säännöllisesti uusia appareita mukaan Netaritoimintaan.

Valitse Tunteiden verkko, jos olet yli 13-vuotias ja haluat lisää tietoa siitä, miten seksistä ja seksuaalisuudesta voi ja kannattaa puhua verkossa.Tunteiden verkko -aineisto käsittelee mm. ahdistelua ja häirintää verkossa, tutustumista, luottamusta ja tunteita verkkoympäristössä, oman seksuaalisuuden esiin tuomista netissä sekä seksiin liittyvän tiedon ja keskustelun luotettavuutta.

Klikkaa auki Apua – kännykkä ei toimi! -valmiusharjoitusopas. Aineisto auttaa sinua pohtimaan, miten omaa puhelinta voi valmistella mahdollista hätätilannetta varten, miten puhelinta kannattaa käyttää, jos joutuu keskelle häiriötilannetta ja millaiseen tietoon voi luottaa verkossa. Aineistossa vinkataan myös erilaisista sovelluksista, joilla voi lisätä omaa turvallisuutta, kysyä neuvoa ja vahvistaa omia valmiuksia toimia oikein häiriötilanteissa. Aineisto on tuotettu yhdessä Punaisen Ristin kanssa Äkkilähtö-valmiusharjoitusta varten.

 

Seuraa meitä somessa