Siirry sisältöön
Katse tulevaisuuteen! Ota nuorisotyön digiloikka Turvallisesti Netarin kanssa
Netarin tarjoaa

Vuonna 2004 perustettu Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netari tarjoaa kunnille mahdollisuuden tarttua helposti digitaalisen nuorisotyön välineisiin ja rakentaa diginuorisotyön osaamistaan yhdessä muiden alan edelläkävijöiden kanssa.

Netari toimii mm. Momiossa, Twitchissä, Discordissa, kahdenvälisissä chat-palveluissa sekä sosiaalisen median kanavissa. Netarissa on mukana 11 kuntaa eri puolilta Suomea. Vuonna 2018 kohtasimme ja tavoitimme yhdessä kymmeniä tuhansia nuoria.

Etsimme parhaillaan uusia kuntia mukaan Netari-yhteisöön. Liittyminen verkostoon on mutkatonta. Kunta voi tulla mukaan milloin vain, erityisiä liittymisaikoja tai liittymismaksuja toimintaan mukaan tuleville kunnille ei ole.

Jos teillä mietitään diginuorisotyön kehittämistä, ota yhteyttä Netari.fi:n yhteisömanageriin Martti Härmäänmartti.harma@pelastakaalapset.fi tai puh. 050 4331329.

Netari tarjoaa kunnille

  • alustan, jolla toteuttaa omaa digitaalista nuorisotyötä helposti ja laadukkaasti
  • yhteisön, jossa kehittää diginuorisotyön osaamista yhdessä alan edelläkävijöiden kanssa
  • markkinointitukea kuntien omien Netari-iltojen yhteydessä
  • valmiit digitaalisen nuorisotyön luvut Logbookiin

Netari tarjoaa nuorille

  • turvallisen yhteisön, jossa tavata kavereita ja luotettavia aikuisia
  • mahdollisuuden keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja saada kahdenkeskeistä tukea
  • mahdollisuuden nuorisotalotoimintaan jos se ei pitkien matkojen tai esim. sosiaalisten pelkojen takia ole mahdollista

Netarissa työskennellään moniammatillisesti

Netarissa – kuten oikeissakin nuorisotaloissa – työskentelevät koulutetut nuorisotyön ammattilaiset. Netarissa on mukana nuorisotyöntekijöitä yhdestätoista kaupungista: Espoosta, Keravalta, Kuopiosta, Lappeenrannasta, Lemiltä, Lohjalta, Oulusta, Porista, Turusta ja Vantaalta. Lisäksi mukana on myös Pelastakaa Lasten työntekijöitä sekä vapaaehtoisia aikuisia.  Netarissa myös vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Neljä syytä lähteä mukaan Netari-verkostoon

1. Nuorisotyöntekijät saavat mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää monipuolista verkkotyöhön liittyvää osaamista eri palveluissa. Pelastakaa Lapset myös kouluttaa Netarin työntekijöitä säännöllisesti.

2. Kunta lisää Netarin kautta oman alueensa verkkotyöulottuvuutta. Netarissa ei ole kuntarajoja vaan kaikki työntekijät palvelevat nuoria tulivatpa he mistä vain. Toisaalta palveluissa oman kunnan nuoret voivat hyödyntää muiden ammattilaisten palveluita huolimatta siitä, missä he ovat – verkko tuo vapautta kansalliseen, moniammatilliseen yhteistyöhön.

3. Työntekijöillä on hyvä mahdollisuus verkostoitua kansallisesti verkkotyötä tekevien kanssa ja saada tukea muilta nuorisotyöntekijöiltä ympäri Suomen. Työtä tehdään vähintään kahden hengen tiimeissä eli kollegan tuki on aina saatavilla päivystysvuoroissa.

4. Netari-verkostoon kuuluvat saavat markkinointimahdollisuuksia alueellisesti ja valtakunnallisesti. Netariin osallistuvilla kunnilla on muun muassa oikeus markkinoida omia sisältöjään ja palveluitaan mm. Netarin sosiaalisissa medioissa ja saada näkyvyyttä Pelastakaa Lapset ry:n verkostojen kautta.