Siirry sisältöön
Netarin tarjoaa

Lähde mukaan digitaalisen nuorisotyön Netari-yhteisöön!

 

Yhteistyökunnat

Katse tulevaisuuteen!
Ota nuorisotyön digiloikka
turvallisesti Netarin kanssa!

 

Vuonna 2004 perustettu Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netari tarjoaa kunnille mahdollisuuden tarttua helposti digitaalisen nuorisotyön välineisiin ja rakentaa diginuorisotyön osaamistaan yhdessä muiden alan edelläkävijöiden kanssa. Kohtaamme vuosittain syvemmin tuhansia nuoria ja tavoitamme kymmeniä tuhansia.

Netarilla on toimintaa Momiossa, Twitchissä, Discordissa, Minecraftissä, kahdenvälisissä chat-palveluissa, Whatsappissa, sekä sosiaalisen median kanavissa Instagramissa ja Tik Tokissa.

Netarissa on mukana parisen kymmentä kuntaa eri puolilta Suomea.  Nämä kunnat ovat ratkaisseet digitaalisen nuorisotyön tarpeensa Netarin kautta ja kokeneet sen toimivaksi ratkaisuksi.

Nykyisten Netarin kuntakumppaneiden vinkkejä ja ajatuksia Netarissa mukanaolosta:

”Netari on kunnille ja sen nuorisotyöntekijöille mahtava uusi työyhteisö ja se toimii tukena ja verkostona diginuorisotyön saralla!”

 • ”Kun Netarityö on määritelty työtehtävissä ja työkuvauksessa meidän kunnan päässämme, homma sujuu hyvin!”
 • ”Meidän esihenkilö onneksi ymmärtää digitaalisen nuorisotyön tärkeyden ja sitä kautta Netari on meille tärkeä osa työtä!”
 • ”Meidän kunnassamme Netaritehtävät peritään aina edelliseltä työntekijältä, jos tulee työntekijävaihdoksia. Se siis kulkee mukana työtehtävissä ihan niin kuin mikä tahansa muukin työtehtävä.”
 • ”Netari näkyy omana palikkamaan meillä ja se toimii hyvin. Sitä tekee 1-2 henkilöä ja näin homma toimii.”
 • ”Netari toimii siksi hyvin, kun sitä ei tarvitse tehdä ihan älytöntä määrää, jos ei ehdi. Pari/muutama kerta kuukaudessa riittää hyvin.”
 • ”Netarin aukioloajoissa ja palveluiden monipuolisuudessa on valinnanvaraa ja on paljon ajankohtia, joista valita vuoroja itselleen sopiviin aikoihin omien normityövuorojen puitteissa.”
 • ”Netarissa on paljon erilaisia palveluita, joista voi valita itselleen sopivan.”

Netari tarjoaa kunnille

 • Alustan, jolla toteuttaa omaa digitaalista nuorisotyötä helposti ja laadukkaasti
 • Yhteisön, jossa kehittää diginuorisotyön osaamista yhdessä alan edelläkävijöiden kanssa
 • Markkinointitukea kuntien omien Netari-iltojen yhteydessä

Netari tarjoaa nuorille

 • Turvallisen yhteisön, jossa tavata kavereita ja luotettavia aikuisia
 • Mahdollisuuden keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja saada kahdenkeskeistä tukea
 • Mahdollisuuden nuorisotalotoimintaan jos se ei pitkien matkojen tai esim. sosiaalisten pelkojen takia ole mahdollista

Netarissa työskennellään moniammatillisesti

Netarissa – kuten fyysisissäkin nuorisotaloissa – työskentelevät koulutetut nuorisotyön ammattilaiset. Netarissa on mukana yhteistyökuntien lisäksi Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia.  Netarissa myös vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Neljä syytä lähteä mukaan Netari-verkostoon

1. Nuorisotyöntekijät saavat mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää monipuolista verkkotyöhön liittyvää osaamista eri palveluissa. Pelastakaa Lapset myös kouluttaa Netarin työntekijöitä säännöllisesti.

2. Kunta lisää Netarin kautta oman alueensa verkkotyöulottuvuutta. Netarissa ei ole kuntarajoja vaan kaikki työntekijät palvelevat nuoria tulivatpa he mistä vain. Toisaalta palveluissa oman kunnan nuoret voivat hyödyntää muiden ammattilaisten palveluita huolimatta siitä, missä he ovat – verkko tuo vapautta kansalliseen, moniammatilliseen yhteistyöhön.

3. Työntekijöillä on hyvä mahdollisuus verkostoitua kansallisesti verkkotyötä tekevien kanssa ja saada tukea muilta nuorisotyöntekijöiltä ympäri Suomen. Työtä tehdään vähintään kahden hengen tiimeissä eli kollegan tuki on aina saatavilla päivystysvuoroissa.

4. Netari-verkostoon kuuluvat saavat markkinointimahdollisuuksia alueellisesti ja valtakunnallisesti. Netariin osallistuvilla kunnilla on muun muassa oikeus markkinoida omia sisältöjään ja palveluitaan mm. Netarin sosiaalisissa medioissa ja saada näkyvyyttä Pelastakaa Lapset ry:n verkostojen kautta.

Tule mukaan!

Etsimme jatkuvasti uusia kuntia mukaan Netari-yhteisöön. Liittyminen verkostoon on mutkatonta. Kunta voi tulla mukaan milloin vain, erityisiä liittymisaikoja tai liittymismaksuja toimintaan mukaan tuleville kunnille ei ole. Haemme ensisijaisesti kuntakumppaneita mukaan itse toimintaan, mutta tarjolla on myös erittäin matalan kynnyksen ja helposti toteutettavissa oleva  Netarin viestintäkunta-rooli. Kiinnostuipa kunta kummasta roolista tahansa, olkaa rohkeasti meihin yhteyksissä!

Jos teillä mietitään diginuorisotyön kehittämistä ja kiinnostus Netariin heräsi, ota yhteyttä:

Sini Suominen
Netarin koordinaattori
sini.suominen@pelastakaalapset.fi

puh. 050 32 52 867

Martti Härmä
Netarin koordinaattori
martti.harma@pelastakaalapset.fi

puh. 050 43 31 329