Siirry sisältöön
Netarin tarjoaa

Oletko kohdannut…

 • kiusaamista somessa tai netissä
 • asiattomia yhteydenottoja
 • ahdistavia kuvia, videoita tai muuta materiaalia
 • yksityisten materiaaliesi levittämistä ilman lupaa
 • tai jotain muuta ikävää, netissä tapahtuvaa?

Älä jää yksin, kerro siitä meille!

Puhelinnumeromme on 0504780951. Emme veloita viestin lähettämisestä.

Meiltä saat turvallisesti tukea, apua, tietoa ja neuvontaa silloin kun ahdistaa, pelottaa, surettaa tai et tiedä mitä tehdä. Netari WA & Signal on WhatsApp-alustalla ja Signalissa toimiva palvelu, jossa sinulle vastaavat luotettavat aikuiset. Voit olla meihin yhteydessä pienissä ja isoissa asioissa. Palvelu on tarkoitettu 18-vuotiaille ja sitä nuoremmille.

Käytämme nyt myös Signalia!

Mikäli sinulla on käytössäsi Signal-sovellus, voit laittaa meille turvallisesti viestiä numeroon 0504780951. Vastaamme Signaliin arkisin 24 tunnin kuluessa ja noudatamme samoja periaatteita kuin WhatsAppillakin. Löydät Signalin tietosuojaselosteemme täältä.

Miten Netari WA & Signal toimii?

 • Voit laittaa meille viestin milloin vaan tahdot. Puhelinnumeromme on 0504780951
 • Pyrimme vastaamaan viestiisi 24 tunnin sisällä sen saapumisesta. Palvelussamme ei ole kiinteitä päivystysaikoja.
 • Viikonloppuna ja pyhinä saapuneisiin viesteihin vastaamme pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. 
 • Emme valitettavasti pysty vastaanottamaan puheluita tällä hetkellä – olethan yhteydessä viestillä. Voit laittaa myös ääniviestin.
 • Viesteihisi vastaavat Pelastakaa Lapset ry:n koulutetut ammattilaiset. 
 • Käythän lukemassa myös palvelun tietosuojaselosteen ja pelisäännöt.

Kuka vastaa viesteihin?

Netari WA:ssa & Signalissa viesteihisi vastaavat koulutetut nuorisotyön, sosiaalialan ja sosiaalipsykologian ammattilaiset Lauri & Marjaana.

Lauri on pääkaupunkiseudulla asuva hieman päälle kolmekymppinen mies. Vaikka teknologia on tärkeä osa Laurin elämää, kuuluu hänen elämäänsä ruudun tuijottamisen lisäksi myös luonto, lukeminen, pyöräily ja kuntosali. Toisinaan kädet tarttuvat käsipainojen tai polkupyörän ohjaustangon lisäksi myös pleikkarin ohjaimeen.

Marjaana on helposti erilaisista asioista innostuva, maailmaa ja sen suuria kysymyksiä ja ilmiöitä syvällisesti pohtiva 27-kesäinen helsinkiläinen. Arkeen iloa Marjaanalle tuovat vanhojen kirjastojen tunnelmalliset lukunurkat, vintage-kirpputorit, energiset treenihetket sekä intensiiviset pleikkarisessiot. Hän arvostaa erityisesti syvällisiä keskusteluja ja aitoja kohtaamisia, mieluiten höyryävän teepannun kera nautittuina.

Luottamuksellisuus ja tietojen käsittely

Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus: kanssasi käytyjä keskusteluja tai tietojasi ei luovuteta tai kerrota ulkopuolisille. Tietoa voidaan vaihtaa ainoastaan palvelussa päivystävien työntekijöiden välillä. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa keskusteluista herää lastensuojelullinen huoli tai kyseessä on hätätilanne tai rikos. Tällöin meillä on velvollisuus olla yhteydessä viranomaisiin. Pyrimme toimimaan tällaisissa tilanteissa aina avoimesti ja yhteistyössä kanssasi.

Päätät itse, mistä tahdot jutella ja mitä tietoja haluat kertoa meille. Meille näkyy vain puhelinnumerosi ja lähettämäsi viestit. Säilytämme viestejäsi puhelimessa, jotta meidän on helpompi jatkaa keskustelua mahdollisten taukojen jälkeen. Viestit ja numerosi poistetaan, kun viimeisestä lähettämästäsi viestistä on kulunut kaksi kuukautta.

Keskusteluja voidaan analysoida palvelun kehittämistarkoituksiin. Tällöin keskustelut anonymisoidaan, eli niistä poistetaan kaikki tiedot, joista käyttäjä olisi mahdollista tunnistaa.

Näet Netari WA:n tietosuojaselosteen täältä ja Netari Signalin tietosuojaselosteen täältä.

Käyttäjän ja ohjaajan oikeudet ja velvollisuudet

Keskustellessa voi herätä monenlaisia tunteita – se on täysin ok. Sinulla on oikeus ilmaista itseäsi ja olla eri mieltä palvelun työntekijöiden kanssa. Toivomme kuitenkin, että Netari WA:ssa & Signalissa keskustellaan asiallisesti ja hyvässä hengessä. Jos kohtaamme epäasiallista kohtelua tai käytöstä, on meillä oikeus päättää keskustelu. Pyrimme kuitenkin aina ensin keskustelemaan kanssasi ja löytämään yhteisymmärryksen. Mikäli palvelun käyttäjä tavalla tai toisella käyttää palveluamme väärin, on meillä oikeus rajata käyttäjä pois palvelun piiristä.

Palvelumme on sitoutunut noudattamaan nuorille suunnatun verkkotyön foorumin eettisiä ohjeistuksia.