Siirry sisältöön
Netarin tarjoaa

Oletko kohdannut…

  • kiusaamista somessa tai netissä
  • asiattomia yhteydenottoja
  • ahdistavia kuvia, videoita tai muuta materiaalia
  • yksityisten materiaaliesi levittämistä ilman lupaa
  • tai jotain muuta ikävää, netissä tapahtuvaa?

Älä jää yksin, kerro siitä meille!

Puhelinnumeromme on 0504780951. Viestin lähettäminen on maksutonta. 

Meiltä saat tukea, tietoa ja neuvontaa, jos olet kohdannut netissä jotain ikävää. Netari WA on WhatsApp-alustalla toimiva palvelu, jossa sinulle vastaavat luotettavat aikuiset. Voit olla meihin yhteydessä pienissä ja isoissa asioissa. Palvelu on tarkoitettu 18-vuotiaille ja sitä nuoremmille.

Miten Netari WA toimii?

  • Voit laittaa meille viestin milloin vaan tahdot. Puhelinnumeromme on 0504780951
  • Pyrimme vastaamaan viestiisi 24 tunnin sisällä sen saapumisesta. Palvelussamme ei ole kiinteitä päivystysaikoja. Viikonloppuna ja pyhinä saapuneisiin viesteihin vastaamme pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. 
  • Emme valitettavasti pysty vastaanottamaan puheluita tällä hetkellä – olethan yhteydessä viestillä. Voit laittaa myös ääniviestin.
  • Viesteihisi vastaavat Pelastakaa Lapset ry:n koulutetut ammattilaiset. 
  • Käythän lukemassa myös palvelun tietosuojaselosteen ja pelisäännöt.

Kuka vastaa viesteihin?

Netari WA:ssa viesteihisi vastaavat koulutetut nuorisotyön, sosiaalialan ja kasvatustieteen ammattilaiset Lauri & Pauliina.

Lauri on pääkaupunkiseudulla asuva hieman päälle kolmekymppinen mies. Vaikka teknologia on tärkeä osa Laurin elämää, kuuluu hänen elämäänsä ruudun tuijottamisen lisäksi myös luonto, lukeminen, pyöräily ja kuntosali. Toisinaan kädet tarttuvat käsipainojen tai polkupyörän ohjaustangon lisäksi myös pleikkarin ohjaimeen.

Pauliina on 27-vuotias söpöistä eläimistä, matkustelusta ja hyvästä livemusiikista innostuva tyyppi. Töiden lisäksi arkea täydentävät vapaaehtoistyöt, liikunta ja ystävät. Usein arki-illoista tunteja kuluu myös somen ja erityisesti Youtuben äärellä – joskus ehkä vähän liikaakin.

Luottamuksellisuus ja tietojen käsittely

Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus: kanssasi käytyjä keskusteluja tai tietojasi ei luovuteta tai kerrota ulkopuolisille. Tietoa voidaan vaihtaa ainoastaan palvelussa päivystävien työntekijöiden välillä. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa keskusteluista herää lastensuojelullinen huoli tai kyseessä on hätätilanne tai rikos. Tällöin meillä on velvollisuus olla yhteydessä viranomaisiin. Pyrimme toimimaan tällaisissa tilanteissa aina avoimesti ja yhteistyössä kanssasi.

Päätät itse, mistä tahdot jutella ja mitä tietoja haluat kertoa meille. Meille näkyy vain puhelinnumerosi ja lähettämäsi viestit. Säilytämme viestejäsi puhelimessa, jotta meidän on helpompi jatkaa keskustelua mahdollisten taukojen jälkeen. Viestit ja numerosi poistetaan, kun viimeisestä lähettämästäsi viestistä on kulunut kaksi kuukautta.

Keskusteluja voidaan analysoida palvelun kehittämistarkoituksiin. Tällöin keskustelut anonymisoidaan, eli niistä poistetaan kaikki tiedot, joista käyttäjä olisi mahdollista tunnistaa.

Näet palvelun tietosuojaselosteen täältä.

Käyttäjän ja ohjaajan oikeudet ja velvollisuudet

Keskustellessa voi herätä monenlaisia tunteita – se on täysin ok. Sinulla on oikeus ilmaista itseäsi ja olla eri mieltä palvelun työntekijöiden kanssa. Toivomme kuitenkin, että Netari WA:ssa keskustellaan asiallisesti ja hyvässä hengessä. Jos kohtaamme epäasiallista kohtelua tai käytöstä, on meillä oikeus päättää keskustelu. Pyrimme kuitenkin aina ensin keskustelemaan kanssasi ja löytämään yhteisymmärryksen. Mikäli palvelun käyttäjä tavalla tai toisella käyttää palveluamme väärin, on meillä oikeus rajata käyttäjä pois palvelun piiristä.

Palvelumme on sitoutunut noudattamaan nuorille suunnatun verkkotyön foorumin eettisiä ohjeistuksia.