Siirry sisältöön
Netarin tarjoaa

Mikä on Netari WA?

Netari WA on WhatsApp -alustalla toimiva, tukea, tietoa ja neuvontaa tarjoava palvelu. Netari WA on sinullenuori joka kaipaat apua tai tukea elämääsi luotettavalta aikuiselta.  Meihin voit olla yhteydessä niin pienissä kuin isoissakin asioissa.

Puhelinnumeromme on 0504780951. Emme veloita sinua viestin lähettämisestä. 

Yleisiä nuorten esiin tuomia aiheita palveluissamme ovat esimerkiksi: 

 • Yksinäisyys 
 • Kiusaaminen  
 • Häirinnän tai rikoksen uhriksi joutuminen 
 • Ahdistavien tai hämmentävien nettisisältöjen kohtaaminen ja muut nettiin liittyvät asiat  
 • Mielialaan liittyvät kysymykset
    

Miten Netari WA toimii?

 • Palvelussamme ei ole kiinteitä päivystysaikoja, mutta voit itse laittaa meille viestin milloin vaan tahdot 
 • Puhelinnumeromme on 0504780951
 • Pyrimme vastaamaan viestiisi 24 h sisällä sen vastaanottamisesta 
 • Palvelussa vastaavat Pelastakaa Lapset ry:n koulutetut ammattilaiset 
 • Emme tällä hetkellä pysty valitettavasti vastaanottamaan puheluita, joten olethan yhteydessä viestillä 
 • Viikonloppuina ja pyhinä saapuneisiin viesteihin vastaamme pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä 
 • Käythän lukemassa myös palvelun tietosuojaselosteen ja pelisäännöt

Palvelusta

Netari WA on tarkoitettu nuorille, jotka tarvitset luotettavan aikuisen tukea arjen pienissä tai suurissa huolissa. Palvelussa viesteihin vastaavat Pelastakaa Lapset ry:n koulutetut ammattilaiset. Meillä ei ole kiinteitä aukioloaikoja, mutta voit laittaa meille viestejä milloin vain itse tahdot. Pyrimme vastaamaan saapuneisiin viesteihin 24 tunnin sisällä niiden vastaanottamisesta. Viikonloppuina ja pyhinä saapuneisiin viesteihin vastaamme pääsääntöisesti aina niitä seuraavan arkipäivän kuluessa. Emme tällä hetkellä ota vastaan puheluita, mutta voit lähettää meille tekstimuotoisia viestejä ja ääniviestejä.

Emme koskaan ole yhteydessä viranomaisiin ilman, että olemme ensin jutelleet asiasta kanssasi. Tällaisissakin tilanteissa tahdomme toimia kanssasi avoimesti ja yhdessä siten, että sinun toiveesi ja näkemyksesi tulevat huomioiduksi parhaalla mahdollisella tavalla. Edellä mainitut asiat eivät kuitenkaan tarkoita, ettetkö olisi tervetullut takaisin juttelemaan myös meidän palveluumme, vaikka sinulla olisi elämässäsi parhaillaan myös muita tahoja, joista saat apua ja tukea.

Luottamuksellisuus

Luottamuksellisen ja turvallisen palvelun tarjoaminen on meille tärkeää. Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Se tarkoittaa, että palvelussamme sinun kanssasi käytyjä keskusteluja tai kertomiasi tietoja ei luovuteta tai kerrota kenellekään ulkopuoliselle. Tietoa keskusteluista voidaan vaihtaa ainoastaan palvelussa päivystävien työntekijöiden välillä. Tämän tiedonvaihdon tarkoituksena on, että voimme vaihtaa keskenämme näkemyksiä ja tarjota täten sinulle mahdollisimman laadukasta palvelua.

Ainoana poikkeuksena tähän ovat tilanteet, joissa keskusteluista herää lastensuojelullinen huoli tai kyseessä on hätätilanne tai rikos. Tällöin meillä on velvollisuutena olla yhteydessä viranomaisiin. Pyrimme toimimaan tällaisissa tilanteissa aina avoimesti ja yhteistyössä kanssasi.

Kuka vastaa yhteydenottoihin?

Netari WA:ssa viesteihisi vastaa kaksi koulutettua nuorisotyön, sosiaalialan ja kasvatustieteen ammattilaista, Lauri & Pauliina.

Lauri on pääkaupunkiseudulla asuva hieman päälle kolmekymppinen mies. Vaikka teknologia on tärkeä osa Laurin elämää, kuuluu hänen elämäänsä ruudun tuijottamisen lisäksi myös luonto, lukeminen, pyöräily ja kuntosali. Toisinaan kädet tarttuvat käsipainojen tai polkupyörän ohjaustangon lisäksi myös pleikkarin ohjaimeen.

Pauliina on 27-vuotias, söpöistä eläimistä, matkustelusta ja hyvästä livemusiikista innostuva tyyppi. Töiden lisäksi arkea täydentävät vapaaehtoistyöt, liikunta ja ystävät. Usein arki-illoista tunteja kuluu myös somen ja erityisesti Youtuben äärellä – joskus ehkä vähän liikaakin.

Tietojen kerääminen ja käsittely

Sinä itse päätät, mistä tahdot jutella ja mitä tietoja haluat kertoa meille. Ainoa asia, joka meille näkyy, on puhelinnumerosi sekä lähettämäsi viestit. Säilytämme viestejäsi, jotta meidän on helpompi jatkaa keskustelua, vaikka viestien vaihdossa olisi ollut pieniä taukoja. Keskustelujen viestit ja puhelinnumerosi poistetaan, kun viimeisestä lähettämästäsi viestistä on kulunut kaksi kuukautta. Näet palvelun tietosuojaselosteen täältä.

Viranomaisille ilmoittamisen käytännöt

Tuemme sinua Netari WA:ssa parhaamme mukaan ja etsimään yhdessä kanssasi sinulle sopivia vaihtoehtoja. Joissain tilanteissa etusi on kuitenkin saada sellaista tukea, jota me emme pysty yksin tarjoamaan. Siksi pyrimme joskus etsimään kanssasi myös muita palveluita, kuten kotipaikkakunnallasi olevia kasvokkaisia palveluita. Kaikkea ei pystytä ratkaisemaan netissä. Jotta sinä saisit parhaan mahdollisen avun, on meidän velvollisuutenamme myös olla yhteydessä lastensuojeluviranomaisiin, hätäkeskukseen tai poliisiin, mikäli kyseessä on lastensuojelullinen huoli, hätätilanne tai rikos.

Emme koskaan ole yhteydessä viranomaisiin ilman, että olemme ensin jutelleet asiasta kanssasi. Tällaisissakin tilanteissa tahdomme toimia kanssasi avoimesti ja yhdessä siten, että sinun toiveesi ja näkemyksesi tulevat huomioiduksi parhaalla mahdollisella tavalla. Edellä mainitut asiat eivät kuitenkaan tarkoita, ettetkö olisi tervetullut takaisin juttelemaan myös meidän palveluumme, vaikka sinulla olisi elämässäsi parhaillaan myös muita tahoja, joista saat apua ja tukea.

Käyttäjän sekä ohjaajan oikeudet ja velvollisuudet

Sinulla on oikeus ilmaista itseäsi keskustelujen ja olla eri mieltä kuin palvelun työntekijät. Sinulla voi nousta monenlaisia tuntemuksia, esimerkiksi vaikeita asioita käsiteltäessä. Tämä on täysin ok. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta sekä kritiikkiä. Toivomme kuitenkin, että palvelussamme voidaan keskustella asiallisesti ja hyvässä hengessä asioista. Jos työntekijöinä kohtaamme epäasiallista kohtelua tai käytöstä, on meillä oikeus tällöin päättää keskustelu. Pyrimme kuitenkin aina ensin keskustelemaan kanssasi ja löytämään yhteisymmärryksen asioista. Mikäli ilmenee, että palvelun käyttäjä tavalla tai toisella käyttää palveluamme väärin, on meillä oikeus rajata käyttäjä pois palvelun piiristä.

Palvelumme on sitoutunut noudattamaan nuorille suunnatun verkkotyön foorumin eettisiä ohjeistuksia. Nämä ohjeistukset löydät täältä.