Siirry sisältöön
Tervetuloa juttelemaan, Whatsapp viestit numeroon 0503135160 Live ma - pe klo 17-19 Voit laittaa viestiä koska vaan
Netarin tarjoaa

Onko sinulla:

 • Yksinäinen olo?
 • Kasvanut huoli omasta hyvinvoinnista?
 • Koronaan liittyviä huolia?
 • Kokemuksia kiusaamisesta tai häirinnästä?
 • Asia, josta on vaikea puhua?
 • Paha olla?
 • tai jotain muuta ikävää ja mieltä painavaa?

Älä jää yksin, kerro siitä meille! Emme veloita viestin lähettämisestä.

Puhelinnumeromme on 050 313 5160.

Voit myös aloittaa keskustelun klikkaamalla tätä linkkiä.

Keskustelutuki WA:ssa. Mitä se on? Meiltä saat turvallisesti tukea, apua, tietoa ja neuvontaa silloin kun ahdistaa, pelottaa, surettaa tai et tiedä mitä tehdä. Netari WA WhatsApp-alustalla toimiva palvelu, jossa sinulle vastaavat luotettavat aikuiset työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset. Voit olla meihin yhteydessä pienissä ja isoissa asioissa. Palvelu on tarkoitettu 21-vuotiaille ja sitä nuoremmille.

Keskustelutuki WA:ssa. Miten Netari WA toimii?

 • Voit laittaa meille viestin milloin vaan tahdot. Puhelinnumeromme on 0503135160
 • Päivystämme palvelussa arkisin klo 17-19
 • Vastaamme viestiisi arkipäivinä viimeistään 24 tunnin sisällä sen saapumisesta.
 • Viikonloppuna ja pyhinä saapuneisiin viesteihin vastaamme pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. 
 • Emme valitettavasti pysty vastaanottamaan puheluita tällä hetkellä – olethan yhteydessä viestillä. Voit laittaa myös ääniviestin.
 • Viesteihisi vastaavat Pelastakaa Lapset ry:n koulutetut ammattilaiset. 
 • Käythän lukemassa myös palvelun tietosuojaselosteen ja pelisäännöt.

Kuka vastaa viesteihin?

Keskustelutuki WA:ssa. Netari WA:ssa viesteihisi vastaavat koulutetut ja turvalliset aikuiset. Palvelussamme päivystää Pelastakaa Lapset ry:n työntekijät.

Alina on biologisilta renkailtaan reilusti yli kolmekymppinen nuori aikuinen. Utelias mieli tykkää oppia ja keskustella kaikista asioita, koska keskustellen yleensä oppii yhdessä uutta. Alina katselee maailmaa ja asioita useasta näkökulmasta ja pulmien ratkaisu on suorastaan harrastus. Kärsivällisyys ja hetkessä elämisen taidot ovat kehittyneet elämän aikana ja  mm. koirien kanssa puuhaillessa. Vapaa-aikaa kuluu koirien kanssa puuhailun lisäksi liikunnan ja suoratoiston tarjonnan seuraamiseen.

Eve on alle kolmekymppinen, meemejä rakastava milleniaali. Ihmismielen ja yhteiskunnan ymmärtäminen ovat aina kiinnostaneet häntä paitsi työssä, myös vapaa-ajalla. Yöpöydältä löytyykin aina 1–3 keskeneräistä tietokirjaa, joiden lukeminen aamuisin kahvimukin kera on yksi Even arjen luksushetkistä. Kirjojen lukemisen ja meemeille naureskelun vastapainoksi Eve tykkää liikkua paljon ja tanssia lempimusiikin tahtiin. 

Liisa on vähän yli 30-vuotias monikulttuurisen taustan omaava nainen, joka on työskennellyt nuorten hyvinvoinnin ja sosiaalisen median parissa. Erilaisten ihmisten elämäntilanteiden ymmärtäminen sekä psykologisista ja yhteiskunnallisista teemoista keskustelu on Liisalle antoisaa puuhaa. Vapaa aikanaan Liisa harrastaa muun muassa valokuvausta, käsitöitä  ja musiikkia. Myös eläimet ja luonto ovat lähellä sydäntä.

Eveliina on hieman alle kolmekymppinen, asioita luonnostaan eri näkökulmista pohtiva nainen. Arki koostuu milloin mistäkin, mikä tuntuu siinä hetkessä hyvältä: Toisinaan se on esimerkiksi joogailua tai tanssia, joskus taas hyvän sarjan nauttimista sohvan nurkasta käsin, pieni koiraystävä kainalossa. Eveliina pitää tärkeänä sitä, että jokainen voisi tehdä valintoja omaa sisintään kuunnellen, armollisesti ja omana ainutlaatuisena itsenään. Hänen sydäntään lähellä on tukea nuoria kaikenlaisten elämän asioiden äärellä.

Katja on kolmissakymmenissä oleva nainen. Hänelle tärkeitä asioita ovat ihmissuhteet, luonto, kuntosali ja palautuminen. Maailmaa hän pyrkii katsomaan avoimin silmin, sekä ymmärtämään ihmisten lähtökohtia. Katja kokee, että maailmassa tarvitaan lisää myötätuntoa muita, sekä ehkä eniten itseä kohtaan. Arki koostuu vielä toistaiseksi opinnoista, sekä haaveesta ottaa oma kissa.

Jussi-Pekka on helsinkiläinen neljättä vuosikymmentä käyvä mies. Tietokoneet ja pelaaminen veivät mukanaan jo kasarina, eli ennen kuin hän osasi edes lukea. Teknologian rinnalla on kulkenut viehtymys luontoon, ulkoiluun ja urheiluun, sekä opiskeluun ja musiikkiin. Päivät alkavat parhaiten aamupuurolla jossa on tuhdisti marjoja, soijarahkaa sekä marjasoppaa. Nuorison asia on oma juttu, ja digitaalisen nuorisotyön lisäksi nuoria on kohdattu myös nuorisotaloilla ja kadulle jalkautuvassa nuorisotyössä.

Iida on alle kolmekymppinen musiikin harrastaja, jolla on pitkä tausta nuorisotyössä. Hänen periaatteisiin kuuluu se, että mikään keskustelunaihe ei ole tabu. ”Ei ole olemassa mitään niin pientä, etteikö sitä kannattaisi kysyä, eikä mitään niin suurta, etteikö sitä voisi ääneen sanoa.” Iidan päivät kuluvat opintojen, e-kirjoina julkaistujen elämäkertojen ja musiikin parissa.

Katriina on pääkaupunkiseudulla asuva nainen, joka on toiminut PeLan vapaaehtoisena pitkälle toista vuotta. Arjessa tärkeitä asioita Katriinalle ovat oma perhe, koira mukaan lukien. Vapaa-aika kuluu liikunnan ja puutarhan hoidon parissa ja viikonloppuisin Katriina suuntaa usein pitkille luontokävelyille. Katriinalle tärkeitä elämänarvoja ovat rakkaus, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus. Jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on!

Mitä Netari WA tarjoaa:

 • Mahdollisuuden kirjoittaa ajatuksistasi milloin vain tahdot 
 • Mahdollisuuden purkaa tunteitasi ja kokemuksiasi
 • Paikan, jossa haluamme, että voit aina kokea olevasi turvassa ja hyväksytty
 • Paikan, jossa voit kertoa, mitä sinulle kuuluu
 • Paikan, jossa kuljemme vierelläsi
 • Pienistä ja suurista onnistumisista yhdessä iloitsemista
 • Paikan, jossa aikaisemmat keskustelut jäävät talteen, eikä kaikkea tarvitse kertoa uudelleen
 • Paikan, jossa tuetaan sinua löytämään omia ratkaisuja ja vastauksia askarruttaviin asioihin
 • Paikan, jossa autetaan sinua löytämään apua, jos sitä tarvitset
 • Paikan, jossa voimme tarvittaessa olla yhteydessä viranomaisiin, yhteistyössä sinun kanssasi

Mitä Netari WA ei tarjoa:

 • Terapiaa
 • Ratkaisuja sun puolestasi (mutta autamme löytämään niitä kanssasi)
 • Välitöntä vastausta viestiisi (vastausaika riippuu yhteydenottajien määrästä, pyrimme aina vastaamaan mahdollisimman nopeasti)
 • Viranomaisapua tai ammattilaisapua
 • Pelkästään paikkaa, jossa purkaa pahaa oloa: haluamme myös auttaa sinua löytämään keinoja pahan olon helpottamiseen

Luottamuksellisuus ja tietojen käsittely

Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus: kanssasi käytyjä keskusteluja tai tietojasi ei luovuteta tai kerrota ulkopuolisille. Tietoa voidaan vaihtaa ainoastaan palvelussa päivystävien työntekijöiden välillä. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa keskusteluista herää lastensuojelullinen huoli tai kyseessä on hätätilanne tai rikos. Tällöin meillä on velvollisuus olla yhteydessä viranomaisiin. Pyrimme toimimaan tällaisissa tilanteissa aina avoimesti ja yhteistyössä kanssasi.

Päätät itse, mistä tahdot jutella ja mitä tietoja haluat kertoa meille. Meille näkyy vain puhelinnumerosi ja lähettämäsi viestit. Säilytämme viestejäsi puhelimessa, jotta meidän on helpompi jatkaa keskustelua mahdollisten taukojen jälkeen. Viestit ja numerosi poistetaan, kun viimeisestä lähettämästäsi viestistä on kulunut kaksi kuukautta.

Keskusteluja voidaan analysoida palvelun kehittämistarkoituksiin. Tällöin keskustelut anonymisoidaan, eli niistä poistetaan kaikki tiedot, joista käyttäjä olisi mahdollista tunnistaa.

Näet Netari WA:n tietosuojaselosteen täältä.

Käyttäjän ja ohjaajan oikeudet ja velvollisuudet

Keskustellessa voi herätä monenlaisia tunteita – se on täysin ok. Sinulla on oikeus ilmaista itseäsi ja olla eri mieltä palvelun työntekijöiden kanssa. Toivomme kuitenkin, että Netari WA:ssa keskustellaan asiallisesti ja hyvässä hengessä. Jos kohtaamme epäasiallista kohtelua tai käytöstä, on meillä oikeus päättää keskustelu. Pyrimme kuitenkin aina ensin keskustelemaan kanssasi ja löytämään yhteisymmärryksen. Mikäli palvelun käyttäjä tavalla tai toisella käyttää palveluamme väärin, on meillä oikeus rajata käyttäjä pois palvelun piiristä.

Palvelumme on sitoutunut noudattamaan nuorille suunnatun verkkotyön foorumin eettisiä ohjeistuksia.