Siirry sisältöön
Mikä on digifrendi?
Netarin tarjoaa

ONKO SINULLA:

 • tarve pidempiaikaiseen keskusteluun saman luotettavan aikuisen kanssa?
 • huolia arjen, jaksamisen tai opintojen kanssa?
 • koronaan liittyviä huolia?
 • asioita, joihin haluaisit keskittyä pitkäaikaisemmin?
 • Tai kaipaatko tukea omien vahvuuksien löytämiseen?

Digifrendi-toiminta voisi olla juuri sinulle!

MITEN DIGIFRENDI TOIMII?

 • Voit hakea toimintaan mukaan vaikka heti
 • Palvelu on suunnattu 15-20 -vuotiaille nuorille
 • Ennakkotietojen ja toivoitasi huomioiden yhdistämme sinut koulutetun, luotettavan aikuisen kanssa
 • Tapaamiskertoja on yhteensä kymmenen.
 • Tapaamiset voi pitää WhatsAppissa, Signalissa tai helpolla Viivi-keskustelualustalla
 • Digifrendi on Exitkorona -hankkeen toimintaa, jonka takana on Pelastakaa Lapset Ry

ILMOITTAUTUMISEEN TÄSTÄ LINKISTÄ: https://bit.ly/347BZlW

HUOM! Käsittelemme uusia (13.6.2022 jälkeen tulleita) ilmoittautumisia seuraavaksi kesän jälkeen, eli kun uudet vapaaehtoiset on koulutettu. Kiitokset kaikille kiinnostuksesta palveluun:).

Tarkempaa tietoa Digifrendistä

Digifrendi on 15-20 -vuotiaille nuorille suunnattua digitaalista tukitoimintaa, joka mahdollistaa pitkäaikaisemman, luottamuksellisen keskustelutuen saman turvallisen aikuisen kanssa. Haluamme Digifrendi-toiminnalla vahvistaa nuorten jaksamista ja voimavaroja, lisätä uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen sekä auttaa pandemian tuottamien ongelmien lievittämisessä. Tutustu linkistä kattavaan mutta tiiviiseen Digifrendi-tietopakettiin.

Digifrendin kanssa voi jutella luottamuksellisesti mm. omaan jaksamiseen, tulevaisuuteen ja mahdollisiin työ- tai opintohuoliin liittyen. Tapaamisissa pääset keskustelemaan Digifrendisi kanssa juuri niistä asioista, jotka mietityttävät sinua ja joihin sinä toivot saavasi tukea, uusia näkökulmia ja ajatuksia. Digifrendinäsi toimii Netarin koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa pääsette tapaamaan etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminanne aikoina. Yksi tapaaminen kestää n. 45-60 min. Tapaamisissa voidaan chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä toiveidesi mukaan. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, voit osallistua niihin omalla puhelimellasi tai tietokoneella missä vain!

Miten pääsee alkuun?

Voit ilmoittautua mukaan itsenäisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset kertomaan itsestäsi ja mahdollisista toiveista, joita sinulla on Digifrendi-suhteeseen liittyen. Voit ilmoittautua tällä kaavakkeella.

Huom! Käsittelemme 13.6.2022 jälkeen tulleita hakemuksia seuraavaksi syksyn puolella. Kiitokset suuresta mielenkiinnosta palveluun!

Parin yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin nuoren omat toiveet. Yhdistämisen jälkeen järjestetään tutustumistapaaminen, jossa käydään läpi yhteiset pelisäännöt ja pääset tutustumaan Digifrendi-pariisi. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen voit päättää, haluatteko aloittaa Digifrendi-suhteen. Tämän jälkeen pääsette järjestämään tapaamisia teille sopivina aikoina. Huomaathan, että työntekijöillä on oikeus myös olla hyväksymättä ilmoittautumista, esimerkiksi loukkaavan sisällön tai paikkaansapitämättömän  tiedon perusteella. Täytäthän siis lomakkeen huolellisesti.

Voit kysyä enemmän tietoja marjaana.hulkko@pelastakaalapset.fi tai jussi-pekka.paija@pelastakaalapset.fi

Jos olet yli 20-vuotias ja haluat itse olla Digifrendi: Lue enemmän toiminnasta täällä. Tämä linkki ohjaa uudelle sivulle

HUOM! Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus: kanssasi käytyjä keskusteluja tai tietojasi ei luovuteta tai kerrota ulkopuolisille. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa keskusteluista herää lastensuojelullinen huoli tai kyseessä on hätätilanne tai rikos. Tällöin Digifrendilläsi on velollisuus olla yhteydessä meihin ja me otamme tarvittaessa yhteyden viranomaisiin. Pyrimme toimimaan tällaisissa tilanteissa aina avoimesti ja yhteistyössä kanssasi.

Voit tutustua täällä tietosuojalomakkeeseen.

Huomioithan, että jos haluat keskustella erityisesti lastensuojelulliseen huoleen tai pitkään jatkuneeseen itsetuhoisuuteen liittyen, Digifrendiin ilmoittautumisen sijaan kannustamme sinua ottamaan yhteyttä Netari WA-palveluumme numerossa 050 3135160.