Siirry sisältöön
Mikä on digifrendi?
Netarin tarjoaa

Mistä kyse?

Digifrendi on 15-20 -vuotiaille nuorille suunnattua digitaalista tukitoimintaa, joka mahdollistaa pitkäaikaisemman, luottamuksellisen keskustelutuen saman turvallisen aikuisen kanssa. Haluamme Digifrendi-toiminnalla vahvistaa nuorten jaksamista ja voimavaroja, lisätä uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen sekä auttaa pandemian tuottamien ongelmien lievittämisessä.

Digifrendin kanssa voi jutella luottamuksellisesti mm. omaan jaksamiseen, tulevaisuuteen ja mahdollisiin työ- tai opintohuoliin liittyen. Tapaamisissa pääset keskustelemaan Digifrendisi kanssa juuri niistä asioista, jotka mietityttävät sinua ja joihin sinä toivot saavasi tukea, uusia näkökulmia ja ajatuksia. Digifrendinäsi toimii Netarin koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa pääsette tapaamaan etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminanne aikoina. Yksi tapaaminen kestää n. 45-60 min. Tapaamisissa voidaan chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä toiveidesi mukaan. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, voit osallistua niihin omalla puhelimellasi tai tietokoneella missä vain!

Miten pääsee alkuun?

Ilmoittautumisen yhteydessä pääset kertomaan itsestäsi ja mahdollisista toiveista, joita sinulla on Digifrendi-suhteeseen liittyen. Parin yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin nuoren omat toiveet. Yhdistämisen jälkeen järjestetään tutustumistapaaminen, jossa käydään läpi yhteiset pelisäännöt ja pääset tutustumaan Digifrendi-pariisi. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen voit päättää, haluatteko aloittaa Digifrendi-suhteen. Tämän jälkeen pääsette järjestämään tapaamisia teille sopivina aikoina.

Miten mukaan?

Digifrendin tarpeessa: Jos olet alle 18-vuotias, et tarvitse huoltajan lupaa osallistuakseen toimintaan. Kannustamme kuitenkin kertomaan huoltajalle osallistumisesta. Julkinen linkki ilmoittautumiseen avautuu myöhemmin. Jos sinua kiinnostaa saada oma digifrendi, voit myös laittaa viestiä Marjaana.hulkko@pelastakaalapset.fi ja tiedustella asiasta jo nyt tarkemmin.

Haluat olla Digifrendi: Julkinen linkki ilmoittautumiseen avautuu myöhemmin. Voit myös laittaa emailia ylläolevaan sähköpostiin jos haluat tiedustella asiasta jo aiemmin.