Siirry sisältöön
Mikä on digifrendi?
Netarin tarjoaa

ONKO SINULLA:

 • tarve pidempiaikaiseen keskusteluun saman luotettavan aikuisen kanssa?
 • huolia arjen, jaksamisen tai opintojen kanssa?
 • koronaan liittyviä huolia?
 • asioita, joihin haluaisit keskittyä pitkäaikaisemmin?
 • tai kaipaatko tukea omien vahvuuksien löytämiseen?

Digifrenditoiminta voi olla juuri sinulle!

MITEN DIGIFRENDI TOIMII?

 • Voit hakea toimintaan mukaan vaikka heti
 • Palvelu on suunnattu 15-20 -vuotiaille nuorille
 • Antamasi ennakotiedot ja toiveesi huomioiden yhdistämme sinut koulutetun, luotettavan aikuisen kanssa
 • Tapaamiskertoja on yhteensä kymmenen
 • Tapaamiset voi pitää WhatsAppissa, Signalissa tai helpolla Viivi-keskustelualustalla
 • Digifrendi on Exitkorona -hankkeen toimintaa, jonka takana on Pelastakaa Lapset Ry

ILMOITTAUTUMISEEN TÄTÄ KLIKKAAMALLA

Tarkempaa tietoa Digifrendistä

Digifrendi on 15-20 -vuotiaille nuorille suunnattua digitaalista tukitoimintaa, joka mahdollistaa pitkäaikaisemman, luottamuksellisen keskustelutuen saman turvallisen aikuisen kanssa. Haluamme Digifrendi-toiminnan kauttaa vahvistaa nuorten jaksamista ja voimavaroja, lisätä uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen sekä auttaa pandemian tuottamien haasteiden lievittämisessä. Tutustu linkistä kattavaan mutta tiiviiseen Digifrendi-tietopakettiin.

Mistä digifrendin kanssa voi jutella?

Digifrendin kanssa voi jutella luottamuksellisesti mm. omaan jaksamiseen, tulevaisuuteen ja mahdollisiin työ- tai opintohuoliin liittyen. Tapaamisissa pääset keskustelemaan digifrendisi kanssa juuri niistä asioista, jotka mietityttävät sinua ja joihin sinä toivot saavasi tukea, uusia näkökulmia ja ajatuksia. Digifrendinäsi toimii Netarin koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa pääsette tapaamaan etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminanne aikoina. Tapaamisissa voidaan chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä toiveidesi mukaan. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, voit osallistua niihin omalla puhelimellasi tai tietokoneella missä vain!

Miten pääsee alkuun?

Voit ilmoittautua mukaan itsenäisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset kertomaan itsestäsi ja mahdollisista toiveista, joita sinulla on Digifrendi-suhteeseen liittyen. Voit ilmoittautua tällä kaavakkeella.

Netarin työntekijä Jussi-Pekka tai Marjaana ottaa sinuun yhteyttä ilmoittautumisen jälkeen, ja he ilmoittavat sinulle, kun sinulle on löytynyt oma digifrendi. Parin yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin nuoren omat toiveet. Digifrendisi ottaa yhteyttä sinuun viestitse, ja pääsette sopimaan teille sopivat tapaamisajat.

Huomaathan, että työntekijöillä on oikeus myös olla hyväksymättä ilmoittautumista, esimerkiksi loukkaavan sisällön tai paikkaansapitämättömän  tiedon perusteella. Täytäthän siis lomakkeen huolellisesti.

Voit kysyä enemmän tietoja marjaana.hulkko@pelastakaalapset.fi tai jussi-pekka.paija@pelastakaalapset.fi

HUOM! Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus: kanssasi käytyjä keskusteluja tai tietojasi ei luovuteta tai kerrota ulkopuolisille. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa keskusteluista herää lastensuojelullinen huoli tai kyseessä on hätätilanne tai rikos. Tällöin Digifrendilläsi on velollisuus olla yhteydessä meihin ja me otamme tarvittaessa yhteyden viranomaisiin. Pyrimme toimimaan tällaisissa tilanteissa aina avoimesti ja yhteistyössä kanssasi.

Voit tutustua täällä tietosuojalomakkeeseen.

Toiminnan aikana kerättyä palautetta voidaan käyttää anonyymisti hankkeen viestinnällisiin tarkoituksiin.

Huomioithan, että jos haluat keskustella erityisesti lastensuojelulliseen huoleen tai pitkään jatkuneeseen itsetuhoisuuteen liittyen, Digifrendiin ilmoittautumisen sijaan kannustamme sinua ottamaan yhteyttä Netari WA-palveluumme numerossa 050 3135160.