Siirry sisältöön
Netarin tarjoaa

Digifrendi on 13-21-vuotiaille suunnattua tukitoimintaa

ONKO SINULLA:

  • Huolia arjen, jaksamisen tai opintojen kanssa?
  • Tarve pidempiaikaiseen keskusteluun luotettavan aikuisen kanssa?
  • Omat vahvuudet vielä vähän hukassa?
  • Asioita, joihin haluaisit keskittyä syvällisemmin?

Digifrenditoiminta voi olla juuri sinulle!

ILMOITTAUTUMISEEN TÄTÄ KLIKKAAMALLA

Digifrendi ei ole tekoäly vaan oikea, luotettava aikuinen.

Olemme lomalla, ja palaamme käsittelemään hakemuksia elokuun puolessa välissä. Voit kuitenkin ilmoittautua palveluun lomakkeen kautta, olemme yhteydessä loman jälkeen.

Jos sinulla on akuutti keskustelutarve, Netari WA -tukichat on auki koko kesän ma ja ti klo 17-19, netari.fi -verkkosivutukichat ke-pe klo 18-21.

MITEN DIGIFRENDI TOIMII?

  • Voit hakea toimintaan mukaan vaikka heti
  • Digifrendi on suunnattu 13–21-vuotiaille nuorille
  • Antamasi ennakkotiedot ja toiveesi huomioiden yhdistämme sinut koulutetun, luotettavan aikuisen kanssa
  • Tapaamiskertoja on yhteensä kymmenen
  • Tapaamiset käydään WhatsAppin kautta, mutta voitte myös esim. pelata samaan aikaan selainpelejä
  • Digifrendi on Digituki-työn toimintaa, jonka takana on Pelastakaa Lapset Ry

ILMOITTAUTUMISEEN TÄTÄ KLIKKAAMALLA

Jos haluat toimia digifrendi-vapaaehtoisena, klikkaa tätä lukeaksesi enemmän.

TARKEMPAA TIETOA DIGIFRENDISTÄ

Digifrendi on 13–21-vuotiaille nuorille suunnattua digitaalista tukitoimintaa, joka mahdollistaa pitkäaikaisemman, luottamuksellisen keskustelutuen saman turvallisen aikuisen kanssa. Haluamme Digifrendi-toiminnan kautta vahvistaa nuorten jaksamista ja voimavaroja sekä lisätä uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen. Tutustu linkistä kattavaan mutta tiiviiseen tietopakettiin

MISTÄ DIGIFRENDIN KANSSA VOI JUTELLA?

Digifrendin kanssa voit jutella luottamuksellisesti esimerkiksi omasta jaksamisesta, tulevaisuudesta ja mahdollisista työ- tai opintohuolista. Tapaamisissa pääset keskustelemaan digifrendisi kanssa juuri niistä asioista, jotka mietityttävät sinua ja joihin sinä toivot saavasi tukea, uusia näkökulmia ja ajatuksia.

Digifrendinäsi toimii Netarin koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa pääsette tapaamaan etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminanne aikoina. Tapaamisissa voitte chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä toiveidesi mukaan. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, voit osallistua niihin omalla puhelimellasi tai tietokoneella missä vain!

Miten pääsen alkuun?

Voit ilmoittautua mukaan itsenäisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset kertomaan itsestäsi ja mahdollisista toiveista, joita sinulla on Digifrendi-suhteeseen liittyen. Voit ilmoittautua tällä kaavakkeella.

Voit myös käyttää vasemmassa alakulmassa olevaa ilmoittautumis-bottia. HUOM! Botti on lomalla joka päivä klo. 01-02 välisenä aikana. Käytäthän silloin ilmoittautumiskaavaketta.

Netarin työntekijä Jussi-Pekka tai Eve-Linda ottaa sinuun yhteyttä ilmoittautumisen jälkeen, ja he ilmoittavat sinulle, kun sinulle on löytynyt oma digifrendi. Parin yhdistämisessä pyrimme ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin nuoren omat toiveet. Digifrendisi ottaa yhteyttä sinuun viestitse ja pääsette sopimaan teille sopivat tapaamisajat.

Huomaathan, että työntekijöillä on oikeus myös olla hyväksymättä ilmoittautumista, esimerkiksi loukkaavan sisällön tai paikkaansa pitämättömän  tiedon perusteella. Täytäthän siis lomakkeen huolellisesti.

Voit kysyä enemmän tietoja eve-linda.lassila@pelastakaalapset.fi tai jussi-pekka.paija@pelastakaalapset.fi

MITEN TIETOJANI KÄSITELLÄÄN?

Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Kanssasi käytyjä keskusteluja tai tietojasi ei luovuteta tai kerrota ulkopuolisille. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa keskusteluista herää lastensuojelullinen huoli tai kyseessä on hätätilanne tai rikos. Tällöin Digifrendilläsi on velvollisuus olla yhteydessä meihin ja me otamme tarvittaessa yhteyden viranomaisiin. Pyrimme toimimaan tällaisissa tilanteissa aina avoimesti ja yhteistyössä kanssasi.

Voit tutustua täällä tietosuojalomakkeeseen. (päivitetty 23.1.2024)

Toiminnan aikana kerättyä palautetta voidaan käyttää anonyymisti hankkeen viestinnällisiin tarkoituksiin.

Huomioithan, että jos haluat keskustella erityisesti lastensuojelulliseen huoleen tai pitkään jatkuneeseen itsetuhoisuuteen liittyen, Digifrendiin ilmoittautumisen sijaan kannustamme sinua ottamaan yhteyttä Netari WA-palveluumme numerossa 050 3135160.

Jos haluat vapaaehtoiseksi ja olet yli 21-vuotias, lue enemmän toimintaan mukaantulosta täällä.

digifrendi esittely - a4

Avaa ja lataa A4 klikkaamalla julistetta.