Siirry sisältöön
Apua ja neuvoja ikävissä tilanteissa
Netarin tarjoaa

Kiusataanko sinua? Ahdisteleeko joku sinua? Epäiletkö joutuneesi rikoksen uhriksi? Et tiedä miten toimia? Oletko kohdannut netissä jotain muuta ikävää tai järkyttävää sisältöä?

Älä jää yksin. Tule juttelemaan ja selvitetään asia yhdessä.

Saat tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa toimivat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöiden lisäksi Rikosuhripäivystys RIKUn työntekijöitä sekä Nettipoliiseja.

Jos sinulla on akuutti hätä, olet joutunut rikoksen uhriksi tai joutunut onnettomuuteen, soita aina ensin hätänumeroon 112. On myös tärkeää, että olet yhteydessä aina esimerkiksi vanhempiisi tai muihin tärkeisiin aikuisiin, jos kohtaat ikävän tilanteen.

Emme automaattisesti ilmoita tilanteestasi vanhemmille tai muillekaan aikuisille vaan keskustelemme luottamuksella. Meillä on kuitenkin velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus silloin, jos havaitaan seikkoja, joiden vuoksi lastensuojelun tarve on syytä selvittää. On tärkeää, että aikuiset saavat tietää, jos sinulla on hätä – vain sillä tavalla voimme vakavissa tilanteissa auttaa sinua.