Siirry sisältöön
Netarin tarjoaa

Mikä on Netari? -Suomen suurin nettinuorisotalo!

Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Täällä voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa. Tälle nuorisotalolle ovat tervetulleita ihan kaikki nuoret!

Vuonna 2004 perustettu Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä.  Netariin ovat tervetulleita kaikki nuoret mistä päin tahansa. Netari toimii netissä siellä missä nuoret ovat: Momiossa, Discordissa, Twitchissä, Minecraftissa ja sosiaalisen median palveluissa.  Netaria rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Netari on oma nuorisotalosi netissä. Tsekkaa palveluiden aukioloajat niiden omilta sivuilta!

Netarissa voit:

  • Katsoa pelistreamauksia Netarin Twitch-kanavalla ja jutella samalla chatissa vaikka peleistä ja pelaamiseen liittyvistä asioista
  • Keskustella Discordissa
  • Tavata kavereita, sisustaa omaa huonetta ja tuunailla omaa hahmoa Momiossa
  • Rakennella ja pelailla Minecraftia Netarin omalla Netaricraft-serverillä
  • Jutella kahden kesken luotettavan, koulutetun aikuisen kanssa. Netari-chattiin pääset Netari.fi sivun oikeasta alakulmasta
  • Voit seurata meitä somessa:

 

Netarin kävijäsäännöt

Netarissa on mukavampaa, kun kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä. Lue ohjeet ja noudata niitä. Tervetuloa juttelemaan yhteisiä sääntöjä noudattaen. Jos kohtaat Netarissa ongelmia tai huomaat käyttösääntöjen vastaista toimintaa, tule kertomaan siitä Netari-ohjaajalle!

Käyttäydy asiallisesti. Toisten kiusaaminen, aggressiivinen kielenkäyttö ja häiriköinti on kielletty. Myöskään kiroilu, floodaus tai trollaaminen eivät kuulu Netariin. Huonoon käytökseen puututaan Netarissa mm. antamalla suullisia varoituksia ja tarvittaessa myös laittamalla kävijöitä jäähylle.

Salasanat suojaavat yksityisyyttäsi verkossa. Valitse salasanat ja käyttäjätunnukset huolellisesti. Pidä oma salasana ja henkilötiedot salassa äläkä koskaan yritä udella niitä toisilta käyttäjiltä. Vaihda salasanasi riittävän usein. Älä käytä samoja nimimerkkejä ja salasanoja monessa eri palvelussa.

Älä kerro yksityisasioitasi tuntemattomille. Tuntemattomille ei kannata paljastaa itsestään liikaa. Älä anna henkilötietojasi kenellekään Netarissa. Netari-ohjaajalla on vaitiolovelvollisuus, joten kahdenkeskisessä keskustelussa voit kertoa myös yksityisasioitasi niin halutessasi. Netarissa voit kuitenkin jutella nuorisotyöntekijän kanssa myös täysin nimettömästi eikä sinun tarvitse kertoa itsestäsi yksityiskohtia, jos et halua.

Pohdi mitä asioita kerrot ryhmäkeskusteluissa. Yksityiset asiat ja mielipiteet voivat aiheuttaa muille epämukavan olon. Tällaisia ovat esimerkiksi kärjekkäät uskonnolliset tai poliittiset mielipiteet. Omat mielipiteensä saa esittää asiallisesti, mutta minkään yksittäisen aatteen tai poliittisen suuntauksen järjestelmällinen levittäminen ei ole Netarissa sallittua. Älä julkaise tai välitä epäasiallista, häpäisevää, loukkaavaa, sopimatonta, säädytöntä, tai laitonta materiaalia tai tietoa Netarissa.

Netari on vihapuheesta vapaa verkkotila. Rasistinen tai muuten syrjivä kielenkäyttö ei kuulu Netariin. Rasistiset tai muuten sopimattomat nimimerkit tai oikeiden nimien käyttäminen nimimerkkinä ei ole sallittua. Netarissa puututaan aina kiusaamiseen, trollaamiseen, vihapuheeseen, syrjintään ja rasismiin. Mikäli kohtaat sellaista Netarissa, ota heti yhteys Netari-ohjaajaan.

Sinulla on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen. Jokaisella ihmisellä on oikeus seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen ja suojaan hyväksikäytöltä netissä. Muita ei tarvitse aina miellyttää. Sinun tehtäväsi ei ole täyttää toisten toiveita, eikä sinun tarvitse tuntea syyllisyyttä, että et halua niitä täyttää. Kuuntele sisäistä ääntäsi. Älä epäröi sanoa EI. Ilmoita yksityisistä seksuaalisista ehdotuksista aina Netari-ohjaajalle ja/tai ylläpidolle.

Pidä kiinni oikeuksistasi. Ikävistä, hankalista ja kiusallisistakin asioista on mahdollisuus selviytyä. Ota ongelmat rohkeasti esille vaikkapa kahdenkeskisessä Netari-chatissa, jotta ne voidaan selvittää ja ratkaista asianmukaisesti